Mainos
Mainos

Sähkön käyttö kasvaa tasaisen varmasti

Sähkön tarve on viime vuosikymmeninä kasvanut nopeammin kuin bruttokansantuote ja teollisuustuotanto.

Ennusteiden mukaan sähkönkäytön kasvu hidastuu jatkossa, mutta säästötoimista huolimatta käyttö kasvaa edelleen noin 1,5 prosentin vuosivauhdilla lähimmän vuosikymmenen aikana.

Teollisuuden sähkön tarpeen arvioidaan kasvavan noin neljänneksellä nykytasosta. Sähkön tarpeen tyydyttämiseksi ja käytöstä poistettavien voimalaitosten korvaamiseksi tarvitaan vuoteen 2010 mennessä yhteensä 3500- 4000 megawattia (MW) lisää hankintakapasiteettia.

Suomen sähköntuotannon ylivoimainen vahvuus on sen monipuolisuus. Siksi kaikkien sähkön hankintamuotojen olisi oltava käytettävissä myös jatkossa.
Erityisesti on panostettava uusiutuvien energialähteiden, ydinvoiman ja maakaasun käytön lisäämiseen. Vain näiden tasapainoisella ja yhtäaikaisella kehittämisellä voimme tyydyttää kasvavan sähkön tarpeen talouden ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme