Mainos
Mainos

Sähkön kilpailuttamisella säästää satasia

Sähköyhtiöiden tarjoushinnat ovat laskeneet ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

Tarjoushinta tarkoittaa sähkön hintaa, jonka kuluttaja saa pyytäessään tarjousta sähköyhtiöltä. Listahinnalla yhtiö myy sähköä niille asiakkaille, jotka eivät ole kilpailuttaneet hintaa.

Eniten kilpailuttamisesta hyötyvät sähköllä taloaan lämmittävät, sillä kalleimman ja halvimman tarjouksen ero voi olla jopa 300 euroa vuodessa.

- Kuluttajalle edullisimpia ovat tällä hetkellä määräaikaiset 1-2 vuoden sopimukset, sanoo VaasaEMG:n tiedotuspäällikkö Teemu Närvä.

VaasaEMG on Vaasan yliopiston yhteydessä toimiva energiamarkkinoihin erikoistunut tutkimusyksikkö.

Lähivuosina voi omaa sähkönkäyttöään seurata nykyistä tarkemmin, kun nykyiset sähkömittarit vaihdetaan niin sanottuihin älymittareihin. Niiden avulla saa tietoa sähkönkulutuksesta tunneittain.

Uusilla mittareilla voi esimerkiksi seurata, kuinka paljon saunan kiuas lisää sähkönkulutusta.

Vain harva viitsii kilpailuttaa

Energiamarkkinaviraston mukaan viime vuonna vain neljä prosenttia sähkönkäyttäjistä kilpailutti sähköyhtiöitä.

Se merkitsee, että kolmesta miljoonasta sähkönkäyttäjästä alle 140 000 vaihtoi yhtiötä. Tosin vaihtajien määrä oli hieman kasvanut edellisvuodesta.

Aktiivisimpia olivat yritykset ja kotitaloudet, jotka lämmittävät talonsa sähköllä. Tavallinen kerrostaloasukaskin voisi säästää edes kymppejä, jos vaivautuisi yhtiötä vaihtamaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme