Mainos
Mainos

Sähkönmyyjää vaihdettiin runsaasti

Kuluttajat ovat vaihtaneet sähkönmyyjiä ennätyksellisen runsaasti. Energiamarkkinaviraston mukaan yhtiötä vaihtoi tammi-huhtikuussa noin 85 000 kuluttajaa.

Asiaan ovat vaikuttaneet halventuneet sähkötarjoukset. Nopeimmin muutokset ovat näkyneet uusissa yhden ja kahden vuoden määräaikaisissa sopimuksissa, joiden hinnat ovat tulleet vuodessa alaspäin vajaalla viidenneksellä.

Sähkönmyyjää on vaihtanut vuodessa yli viisi prosenttia ostajista. Lisäystä on tullut vuodessa prosenttiyksikön verran, mitä Energiamarkkinavirasto pitää merkittävänä lukuna.

Energiamarkkinaviraston mukaan sähköyhtiöiden hinnoissa on selviä eroja. Paikalliselta myyjältä ostettuna sähkö on kalleinta Pohjois-Suomessa ja halvinta Länsi-Suomessa ja Uudellamaalla. Suurimmalla osalla kuluttajista on kuitenkin mahdollisuus löytää muualta halvempia tarjouksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme