Mainos
Mainos

Sailas: Kasvuennuste ehkä liian korkea

Valtiovarainministeriön valtiosihteerin Raimo Sailaksen mukaan ministeriön arvio ensi vuoden talouskasvuksi on ehkä liian optimistinen. Hän sanoi TV1:n A-plus -ohjelmassa eilisiltana, että neljän prosentin bruttokansantuotteen kasvua ennustavaa arviota saatetaan joutua rukkaamaan alaspäin jo ensi kuussa. Hallitus julkistaa taloudellisen raportin ensi kuussa, mutta virkamiesten aiempien lausuntojen mukaan siinä ei esitettäisi uusia ennusteita.

Valtiovarainministeriö on ennustanut tälle vuodelle 5,5 ja ensi vuodelle 4,0 prosentin talouskasvua. Useat ekonomistit ovat pitäneet ennusteita liian optimistisina maailmantaloutta uhkaavan kriisin vuoksi. Sailaksen mukaan jokainen prosenttiyksikön lasku talouskasvussa tekee kahden miljardin markan aukon ensi vuoden budjettiin. Budjettiesitys on ensi kertaa aikoihin saatu tasapainoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme