Mainos
Mainos

SAK:n TEAM-suurliittohanke uhkaa kaatua

SAK:n suurliittohanke TEAM uhkaa käytännössä kaatua, koska jättiliiton vastustus erityisesti metalliliiton vasemmistoryhmässä on laajaa.

Sekä metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto että SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen vetosivat tänään metalliliiton päättäjiin, jotta TEAM-hanke toteutuisi.

Vasemmistoryhmä on irtisanoutunut TEAM:ia kannattaneesta jäsenäänestyksestä, ja se pystyy estämään Metalliliiton liittymisen uuteen suurliittoon vain reilun neljäsosan vähemmistöllä.

Suurliiton vastustajat perustelevat kantaansa muun muassa muiden liittojen huonolla taloudella, mutta taustalla on myös metalliliiton sisäisiä jännitteitä ja perinteinen vasemmisto vastaan SDP -asetelma.

Suurliiton kannalta ratkaiseva äänestys on ensi viikon keskiviikkona Metalliliiton liittokokouksessa. Ilman metalliliittoa TEAM-hanke jää väistämättä tyngäksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme