Mainos
Mainos

Saksa valmistautuu jo Kreikan eroon eurosta – valuutan arvo alimmillaan yhdeksään vuoteen

Euron kurssi on painunut tänään alimmilleen yhdeksään vuoteen, kun markkinoilla on kannettu huolta Kreikan velkataakasta. Euro noteerattiin iltapäivällä alle 1,20 dollariin.  

Kreikassa tammikuun 25. päivä pidettävien vaalien voittajaksi ennakoitu vasemmistolainen Syriza-puolue on uhannut lopettaa maan säästökuurin ja neuvotella EU:n tukisopimukset uusiksi.

Saksalaislehti Der Spiegel kertoi viikonloppuna, että Saksan hallitus valmistautuu Kreikan eroon yhteisvaluutasta, jos Syriza voittaa vaalit.

Tänään liittokansleri Angela Merkelin edustaja kommentoi hallinnon uskovan kuitenkin edelleen, että Kreikka pyrkii selviytymään velvoitteistaan.  

Myös spekulaatiot EKP:n toimista heikentävät yhteisvaluuttaa.  
Öljyn hinta on niin ikään jatkanut tänään alamäessä painuen alimmilleen viiteen vuoteen. Pohjanmeren Brent-öljylaadun helmikuun toimituksen hinta noteerattiin iltapäivällä 54,44 dollariin tynnyriltä.

Hintaa painavat huoli kysynnän pysymisestä heikkona sekä öljyn ylituotanto.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme