Mainos
Mainos

Saksan vaalit vaikuttavat markkinoihin

Liittokansleri Helmut Kohlin tappio eilisissä vaaleissa saattaa analyytikkojen mukaan lyhytaikaisesti vaikeuttaa saksalaisia arvopaperimarkkinoita. Pitkällä aikavälillä markkinoita heiluttaa kuitenkin edelleen maailmanlaajuinen myllerrys.

-Pitkällä aikavälillä vaalituloksen vaikutus neutraloituu, mutta lyhyellä aikavälillä se lisää epävarmuutta, sanoi Rainer Lenz, joka on frankfurtilaisen DG Bankin analyytikko.

Analyytikot korostivat kuitenkin, että vaalit ovat vain sivunäytös maailmanlaajuisten markkinoiden draamassa. Joidenkin mielestä markkinoiden ensireaktiokin jäävät vähäisiksi. Analyytikkojen mukaan ns. suuri koalitio eli sosiaalidemokraattien ja kristillisdemokraattien yhteishallitus olisi markkinoiden kannalta paras. Sen sijaan sosiaalidemokraattien ja vihreiden hallitusta markkinat pitävät vähemmän suotuisana.

Kohlin tappio voi taloustieteilijöiden mukaan merkitä lisäksi Saksan markan heikkenemistä, mutta senkin uskotaan jäävän vain lyhytaikaiseksi. Sosiaalidemokraattien vaalivoittoa ei myöskään pidetä uhkana Euroopan tulevalle yhteisvaluutalle eurolle.
(STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme