Mainos

Sammon ja Leonian hallituksen hyväksyivät sulautumissuunnitelman

Leonian ja Vakuutusyhtiö Sammon hallitukset ovat hyväksyneet sulautumissuunnitelman. Sen mukaan Leonia Oyj sulautuu tavoiteaikataulun mukaan 31.12.2000 Vakuutusyhtiö Sampo Oyj:öön, josta tulee uuden finanssikonsernin emoyhtiö Sampo-Leonia. Fuusiovastikkeen Sampo maksaa suuntaamalla Leonian omistajalle Suomen valtiolle 44 720 000 uutta A-sarjan osakettaan.

Sulautumissuunnitelma kuuluu 13.10.1999 julkistettuun fuusio- hankkeeseen. Leonia ja Sampo yhdistyvät tasavertaisina osapuolina täyden palvelun finanssikonserniksi, joka on Suomessa johtava vakuuttaja ja vahva pankki. Fuusion jälkeen siirrytään 13.10.1999 tehdyn sopimuksen ja myöhemmin tehtävien päätösehdotusten mukaan holdingyhtiörakenteeseen. Helsingin Pörssissä noteerattavan holdingyhtiön, Sampo-Leonian, konserniin tulevat kaikki pankki-, varainhallinta- ja vakuutustoiminnot.

Rakennejärjestely synnyttää kooltaan ja pääomiltaan vankan konsernin finanssialan nopeimmin kasvaville alueille. Sen rakenne sallii strategian vaatiman joustavuuden, ja se pystyy aloitteellisesti yritys- ja toimialajärjestelyihin pohjoismaissa ja muissa Itämeren maissa, Sampo-kertoopörssitiedotteessaan.

Sulautumissuunnitelmaan liittyy myös Sammon yhtiöjärjestyksen muutosehdotus, jonka mukaan muun muassa yhtiö luopuu fuusion voimaan tullessa hallintoneuvostosta. Tämän muutoksen jälkeen yhtiökokous valitsee hallituksen jäsenet ja hallitus keskuudestaan puheenjohtajan.

Leonian henkilöstö siirtyy ja Sammon henkilöstö jatkaa uuden konsernin palveluksessa ns. vanhoina työntekijöinä.

Sulautumisen edellytyksenä on, että eduskunta antaa siihen suostumuksensa ja kumoaa postipankkilain. Lisäksi sulautumiseen tarvitaan kilpailuviraston, rahoitustarkastuksen, kaupparekisterin ja vakuutusvalvontaviraston luvat.

Sulautumissuunnitelma esitetään seuraavaksi Leonian ja Sammon yhtiökokousten hyväksyttäväksi.
(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot