Mainos
Mainos

Sammon omistajat hyväksyivät Leonia-fuusion

Vakuutusyhtiö Sammon omistajat hyväksyivät tänään ilman yhtäkään äänestystä Sammon ja valtion omistaman Leonia-pankin fuusion.

Sampo

Leonian yhtiökokous hyväksyi sulauttamisen jo aiemmin. Leonia sulautetaan Sampoon tämän vuoden lopussa. Sulauttamiseen liittyen Sammon yhtiökokous hyväksyi myös yhtiöjärjestykseen tarvittavat muutokset.

Kokousta venytti se, että kokouksen oli sinetöitävä myös kaksi konsernin sisäistä fuusiota tulevan yhtiömallin aikaansaamiseksi.

Lopullisena tavoitteena on, että varsinainen liiketoiminta on erilisissä pankki- ja vakuutustoimintaa harjoittavissa yhtiöissä. Nykyisestä Sammosta tulee silloin Sampo-Leonian omistusyhtiö.

Yhtiökokous antoi myös yhtiön johdolle valtuudet hankkia Sammon osakkeita korkeintaan viisi prosenttia yhtiön osakkeista. Siihen kuuluu myös valtuutus päättää niiden edelleen luovuttamisesta.

Sammon hallintoneuvosto supistui, kun kaikkien erovuorossa olleiden tai poisjääneiden jäsenien tilalle ei valittu uusia. Tämäkin on seurausta tulevasta fuusiosta, sillä Sampo-Leoniaan ei tule hallintoneuvostoa. Hallintoneuvosto toimii fuusioon saakka.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme