Mainos
Mainos

Sammon Storebrand-kaupassa takaisku

Norjan rahoitustarkastus on ottanut kielteisen kannan Sammon Storebrand-asiaan.

Norjan viranomaiset ilmoittavat, että he eivät suosittele poikkeusluvan myöntämistä Sammolle vakuutusyhtiö Storebrandin ostamiseksi.

Sampo on hakenut oikeutta omistaa norjalaisyhtiö, vaikka se ei saisi omistukseensa Norjan lain edellyttämää 90 prosenttia Storebrandin osakkeista. Norjan lain mukaan Sampo voi omistaa Storebrandista vain alle kymmenen prosenttia tai yli 90 prosenttia. Sammon tarjousta tukevat Storebrandin osakkeenomistajat, jotka omistavat yhteensä 86,3 % yhtiön osakkeista. Kompastuskivenä on ollut Norjan suurin pankki Den norske Bank, joka omistaa Storebrandista vajaan kymmenen prosentin osuuden. Jatkettu tarjousaika on meneillään ja se päättyy 28.9.2001.

Suomen rahoitustarkastusta vastaavan Kredittilsynetin linjaus on odotettu. Lopullisen päätöksen tekee Norjan valtiovarainministeriö. Sen päätöstä odotetaan vasta Norjan syyskuun alussa olevien parlamenttivaalien jälkeen.

Sampo kuitenkin jatkaa Storebrandin tavoittelua

Sammon tiedotusjohtaja Pertti Nurvalan mukaan Sampo ei lannistunut Norjan finanssivalvontaviranomaisen kielteisestä kannasta. Nurvala sanoo, että Sampo tutkii kaikkia vaihtoehtoisia tapoja kaupan toteuttamiseksi.
Tarkemmin Nurvala ei vaihtoehtoja vielä suostu kertomaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme