Mainos

Sampo eriyttää pankkiiriliikkeen

Sampo-konserni eriyttää investointipankin eli corporate finance -toiminnan ja osakevälitystä ja sijoitustutkimusta harjoittavan pankkiiriliikkeen toisistaan.

- Uudistuksella haluamme korostaa pankkiiriliikkeen sijoitustutkimuksen riippumattomuutta investointipankkitoiminnasta. Investointipankki jatkaa selkeästi erillisenä ja itsenäisenä yrityksenä johtuen sen johtavasta asemasta yrityskauppojen ja fuusioiden neuvonantajana samalla kun sen asiakkaat pystyvät entistäkin paremmin hyötymään Sampo Pankin jakeluverkostosta osakeanneissa sekä yrityskaupparahoituksesta, sanoo Sammon varatoimitusjohtaja Mika Ihamuotila.

Sampo on markkinajohtaja kaikissa keskeisissä yritysten pääomamarkkinapalveluissa Suomessa. Mandatum & Co on markkinajohtaja investointipankkitoiminnassa, ja Sampo Pankilla on vastaava asema yritysten joukkovelkakirjalainojen järjestäjänä sekä yritystodistuksissa. Sampo on myös markkinajohtaja yritysten ja yhteisöiden omaisuudenhoito- ja rahastopalveluissa sekä henkivakuutuksissa.

Sampo Oyj:n osakevälitystä harjoittavan Mandatum Pankkiiriliike Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Sampsa Laine, 33. Laine siirtyy Mandatumiin Alfred Bergiltä. Jukkapekka Laurila, 33, on nimitetty pankkiiriliikkeen varatoimitusjohtajaksi. Pankkiiriliikkeen tutkimustoiminnan tehostamiseksi Mandatum kehittää myös sijoitusanalyytikoille uudenlaista tulospalkkiojärjestelmää.

- Merkittävä osa sijoitusanalyytikoidemme tulospalkkiosta määräytyy jatkossa yhä selvemmin sen mukaan, miten he onnistuvat sijoitussuosituksissaan. Tasokas sijoitustutkimus on tärkeä kilpailukeino ja siksi palkitsemme analyytikoitamme onnistuneista suosituksista, kertoo johtaja Patrick Lapveteläinen.

- Tavoitteenamme on olla Suomen johtava yksityishenkilöiden osake- ja johdannaisvälittäjä ja haluamme myös olla instituutioille asiantuntevin välittäjä kotimaisissa osakkeissa ja osakejohdannaisissa. Näemme yksityishenkilöiden osakevälityksen keskeisenä osana pitkäaikaissäästämistä ja siksi se on ydinliiketoimintaamme, jatkaa Lapveteläinen.

Mandatum & Co:n toimitusjohtaja Kari A.J. Järvinen raportoi jatkossa varatoimitusjohtaja Mika Ihamuotilalle ja Mandatum Pankkiiriliikkeen johto raportoi Treasury ja trading -toiminnasta vastaavalle johtaja Patrick Lapveteläiselle.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot