Mainos
Mainos

Sampo ostaa virolaisen Polariksen vahinkovakuutukset

Sampo on yli vuoden kestävien neuvottelujen jälkeen päässyt sopimukseen virolaisen Polaris-vakuutusyhtiön vahinkovakuutuskannan ostosta. Sopimus allekirjoitetaan ensi torstaina, kertoo Sampo Kindlustuksen johtaja Olavi Laido Äripäev-lehdessä. Sampo saa omistukseensa Polariksen vahinkovakuutukset. Sen sijaan yhtiön henkivakuutuskannan ostaja on vielä avoin.

Sammon kilpailijaksi noussut Bico-yhtiö tehnee oman tarjouksensa parin viikon kuluessa. Kiinnostuksensa Polariksen henkivakuutusten ostamisesta on osoittanut myös Seesam-yhtiö, kertoo Viron vakuutusvalvontaviraston johtaja Ellen Ridaste. Seesamin toimitusjohtaja Toivo Saar toteaa kuitenkin, että yhtiön kiinnostus on jo lopahtanut eikä se tule esittämään oma tarjoustaan.

Polaris kuuluu konkurssivaikeuksiin joutuneelle Era-pankille. Sampo esitti alun perin olevansa valmis ottamaan yhtiön sekä henkivakuutus- että vahinkovakuutuskannan. Polariksen ja Era-pankin pääomistaja Andres Bergmann ei kuitenkaan suostunut antamaan konkurssipesän hoitajalle valtuuksia sopimuksen solmimiseksi, joten Sampo luopui alkuperäisestä tarjouksestaan.

Ellen Ridaste arvioi, että Polariksen vahinko- ja henkivakuutussopimusten myyminen yhdelle yritykselle olisi ollut helppo ja kivuton vaihtoehto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme