Mainos
Mainos

Sampo: Suomen talouskasvu jatkuu

Sampo ennustaa, että Suomen talouskasvu jatkuu tänä vuonna viime vuoden tahtiin.

Suomen talouskasvu pysyy alkaneena vuonna viime vuoden melko hyvällä tasolla, finanssikonserni Sampo arvioi tänään julkaisemassaan Suhdanteet ja rahoitusmarkkinat -katsauksessaan. Sammon mukaan Suomen bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 3,1 prosenttia, ja tälle vuodelle ennustetaan täsmälleen samaa lukua.

Suomen Pankki ennusti syyskuussa 3,2 prosentin kasvua, kun taas valtiovarainministeriö ennusti marraskuussa luvuksi vain 2,8.

- Kokonaistuotanto lisääntyi kolmisen prosenttia eli ainakin prosenttiyksikön enemmän kuin edellisenä vuonna. Kasvua tukivat sekä ulkomainen että kotimainen kysyntä, julkaisussa arvioitiin viime vuotta.

Sampo nosti esille muun muassa kaupan alan suotuisan myyntikehityksen ja työllisyyden kohentumisen syksyn aikana. Maailmalla näkymät eivät Sammon mielestä ole valtavan aurinkoisia: Yhdysvaltain voimakas talouskasvu maltillistuu, euroalueen kasvu on edelleen vaatimatonta ja Japanin kasvu hidastuu viime vuodesta. Kiinassa sen sijaan meno jatkuu hurjana entiseen tapaan, Sampo arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme