Mainos

Sampo teki tarjouksen Storebrandin omistajille

Sampo Oyj:n osto- ja vaihtotarjous Storebrand ASA:n osakkeenomistajille on alkanut tänään. Sampo tarjoaa kustakin Storebrandin osakkeesta käteisenä 75 Norjan kruunua tai 0,9 Sammon A-sarjan osaketta. Tarjous vastaa noin 31 prosentin preemiota verrattuna Storebrandin osakkeen kuukauden keskikurssiin ennen tarjouksen julkistamista.

Tarjous perustuu Sammon ja Storebrandin 21.5.2001 hyväksymään yhdistymissopimukseen. Sammon ja Storebrandin tavoitteena on muodostaa Pohjoismaiden johtava finanssipalvelukonserni, jonka painopistealueena on pitkäaikaissäästäminen.

Storebrandin osakkeenomistajat voivat valita joko 75 Norjan kruunun käteisvastikkeen tai 0,9 Sammon A-sarjan osaketta kutakin Storebrandin osaketta kohden. Käteisosuus tarjotusta vastikkeesta on noin 77 prosenttia (eli noin 16 miljardia Norjan kruunua) ja osakkeiden osuus noin 23 prosenttia eli 57,5 miljoonaa Sammon A-sarjan osaketta.

Yhdistymisellä monta ehtoa

Jos Storebrandin osakkeenomistajat valitsevat osakevastiketta yli tai alle tarjotun 57,5 miljoonan Sammon osakkeen määrän, ylittävä osa katetaan käteisenä ja alittava osa Sammon osakkeina osakeomistusten suhteessa. Enintään 500 Storebrandin osaketta omistavat voivat halutessaan ottaa koko tarjousvastikkeen käteisenä. Transaktion toteuttamisen yhteydessä maksetaan Storebrandin osakkeenomistajille, jotka ovat hyväksyneet Sammon tarjouksen, vuotuista korkoa 6,0 prosenttia laskettuna 75 Norjan kruunun tarjoushinnalle kutakin Storebrandin osaketta kohden.

Sammon ja Storebrandin yhdistymisen ehtoja ovat mm, että Sammon ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy vaihtotarjoukseen liittyvän suunnatun osakeannin, Storebrandin osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 90 prosenttia Storebrandin osakkeista, hyväksyvät Sammon tarjouksen ja että Sampo saa tarvittavat viranomaisluvat.

Tänään alkanut tarjousaika päättyy heinäkuun kymmenes päivä. Sampo on varannut oikeuden jatkaa tarjousaikaa.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot