Mainos
Mainos

Sampon tulos kutistui

Sampo Pankin tulos heikkeni alkuvuonna. Tulos ennen veroja laski tammi-maaliskuussa 2 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 29 miljoonasta eurosta. Tanskalaisen Danske Bankin omistaman pankin tulosta rasittivat luottotappiot.

Sampo Pankki arvioi, että luottotappiot heikentävät tulosta merkittävästi tänä vuonna. Luottotappioita on kuitenkin kirjattu toistaiseksi luottoriskiluokkaan perustuen eli ennen kuin varsinainen luottotappio on toteutunut.

- Se, kuinka paljon arvonalentumisista muuttuu toteutuneiksi luottotappioiksi, riippuu tulevasta talouskehityksestä, painottaa Sampo Pankin toimitusjohtaja Ilkka Hallavo.

Pankin markkinaosuus kutistui ja osuus talletuskannasta jäi alle 12 prosenttiin tammi-maaliskuussa. Luotonanto yksityisasiakkaille laski ja yritysasiakkaille nousi.

Myös emokonserni Dansken nettotulos laski viime vuodesta. Se oli 0,2 miljardia euroa. Tanskan valtio on luvannut tukea pankin vakavaraisuutta 3,5 miljardin euron pääomalainalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme