Mainos
Mainos

Saneeraukseen hakeutuva Componenta varautuu henkilöstövähennyksiin

Valimokonserni Componenta hakeutuu yrityssaneeraukseen ja vähentänee työntekijöitä.

Componentan toimitusjohtajan Harri Suutarin mukaan työntekijöitä on vähennettävä ainakin konsernin emoyhtiöstä.

– Velkasaneeraus sinänsä ei vaikuta henkilöstöön, mutta meillä on kyllä tarvetta pienentää johtamisen kustannuksia. Eli emoyhtiötasolla on tarvetta vähentää, Suutari sanoo.

Henkilöstövähennysten aikataulua tai mittakaavaa Suutari ei vielä halua kommentoida. Jatkotoimet riippuvat siitä, hyväksytäänkö Componenta saneerausmenettelyyn.

Suomen valimoilla hyvät näkymät

Pitkään talousvaikeuksista kärsinyt ja pahasti velkaantunut Componenta hakee yrityssaneeraukseen konsernin emoyhtiön sekä tytäryhtiöt Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi Hollannin-tytäryhtiö haetaan konkurssiin.

Konsernin liikevaihto ja kannattavuus ovat kehittyneet arvioitua heikommin eikä se ole saanut tarvitsemaansa lisärahoitusta. Yhtiön mukaan sillä on yhä elinvoimaista liiketoimintaa Ruotsissa, Turkissa – ja Suomessa.

– Meillä on (Suomessa) kaksi valimoa, toinen Karkkilassa ja toinen Porissa, ja ne tuottavat positiivista kassavirtaa. Niissä on hyvät mahdollisuudet edelleen kehittää toimintaa, toimitusjohtaja Suutari sanoo.

Componentan liikevaihto oli viime vuonna 495 miljoonaa euroa. Se työllistää tällä hetkellä kaikkiaan yli 4000 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme