Mainos
Mainos

Sanoma News aloittaa yt-neuvottelut – Keltainen Pörssi lopetetaan

Sanoma News aloittaa yt-neuvottelut, jotka tulevat yhtiön mukaan hyvin todennäköisesti johtamaan henkilöstövähennyksiin.

Yhtiö tiedottaa, että tässä vaiheessa suunnitelmissa on Keltaisen Pörssin painetun lehden lopettaminen. Lisäksi Sanoma Lehtimedian tappiollisten lehtien kannattavuuden parantamiseksi tehdään toimenpiteitä.

– Markkinatilanne on epävarma ja varaudumme hitaan talouskasvun kauteen. Yleismarkkinatilanteella on suora vaikutus mediamarkkinaan ja sitä kautta tuloihimme. Lisäksi tilatuille lehdille lisätty arvonlisävero on nopeuttanut mediakulutuksen siirtymistä online-mediaan, sanoo Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini tiedotteessa.

Yt-neuvottelut alkavat Sanoma Lehtimediassa ensi viikolla ja tähtäävät enimmillään 20 henkilötyövuoden vähentämiseen. Keltaisen Pörssin osalta neuvotteluiden piirissä on 30 työntekijää.

Muista toimenpiteistä ja henkilöstövähennyksistä yhtiö tiedottaa, kun säästösuunnitelmat tarkentuvat.

– Todennäköistä on, että tulee muitakin (yt-neuvotteluja). Milloin ja mihin, ja mitä ne koskevat, sitä en osaa vielä sanoa, Soini sanoi MTV3 Uutisille.

Sanoma Lehtimedia kustantaa kolmea maakuntalehteä, jotka ovat Etelä-Saimaa Lappeenrannassa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat Kotkassa.

Lisäksi yhtiö julkaisee Vartti Kouvolaa, Vartti Etelä-Karjalaa sekä Uutisvuoksea Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueella.

Sanoma Lehtimedia kuuluu Sanoma Newsiin, joka kustantaa maakuntalehtien lisäksi muun muassa Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme