Mainos
Mainos

SAS:in kriisi ei näy vielä suuresti Suomen-lennoissa

Lentoyhtiö SAS:in kriisi ei toistaiseksi näy merkittävästi yhtiön Suomen-lennoissa.

SAS ja ammattiliitot neuvottelevat yhä säästöohjelmasta, jota pidetään välttämättömänä konkurssin välttämiseksi.

Toistaiseksi yhtiö on perunut vain yhden aamulennon Kööpenhaminasta Helsinkiin. Lisäksi yksi lento Kööpenhaminasta Osloon on peruttu ja vuorojen paluulennot. SAS:in mukaan lentojen peruminen johtuu matkustamohenkilökunnan puutteesta, ei yhtiön tilanteesta.

Lentoyhtiön ja sen henkilöstön neuvottelut ovat jatkuneet läpi yön Tanskassa, vaikka aiemmin ilmoitettu aikaraja neuvotteluille umpeutui jo puoliltaöin.

Toistaiseksi kaksi kahdeksasta ammattiliitosta on kirjoittanut uuden sopimuksen SAS:in kanssa. Ne ovat Norjan ja Ruotsin matkustamohenkilöstöä edustavia liittoja. Neuvottelut kuuden muun liiton kanssa jatkuvat.

Tanskan TV2:n tietojen mukaan SAS olisi saanut pidennystä määräaikaansa. Kanava kertoi myöhään eilen, että pankit tukisivat SAS:ia aamuun asti. Lentoyhtiön viestintäpäällikkö kiisti vielä ennen keskiyötä tiedon takarajan pidennyksestä.

(MTV3 - STT- TT - NTB - Ritzau)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme