Mainos
Mainos

SAS:in tappiokierre jatkui alkuvuonna

Lentoyhtiön tammi-maaliskuun tulos ennen veroja jäi 1,3 miljardia Ruotsin kruunua tappiolle. Tulosta huononsi polttoaineiden hinnannousu ja halpalentoyhtiöden myötä koventunut kilpailu asiakkaista.

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS:in tulos jäi alkuvuonna ennakoitua heikommaksi. Yhtiön tappio ennen veroja oli 1,3 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 137 miljoonaa euroa. Vuosi sitten tammi-maaliskuun tappio oli 1,6 miljardia kruunua.

SAS on kärsinyt halpalentoyhtiöiden tuomasta kilpailusta ja polttoaineiden hinnannoususta. Se kuitenkin sanoi tuloksensa julkistamisen yhteydessä, että tämän vuoden pitäisi olla jo parempi. Ylikapasiteetti ja kilpailutilanne pitävät yhtiön kuitenkin varovaisena.

SAS:ssa on parhaillaan päättymässä säästöohjelma, jonka tarkoituksena on nipistää vuosittaisista menoista 14 miljoonaa kruunua eli noin 1,5 miljoonaa euroa. Maaliskuussa se toi Ruotsin markkinoille halvat liput, joiden tarkoituksena on saada markkinaosuutta takaisin.

Tammi-maaliskussa SAS lennätti 7,3 miljoonaa matkustajaa. Se on 0,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin samaan aikaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme