Mainos
Mainos

SAS vaatii miljoonakorvauksia

SAS hakee miljoonakorvauksia taloudellisista menetyksistä Dash-koneiden valmistajalta. SAS joutui vetämään koneet liikenteestä viime kuussa laskutelineongelmien vuoksi. Lennot aloitetaan uudelleen huomenna.

Skandinavian lentoyhtiö SAS odottaa saavansa vähintään puolen miljardin kruunun - noin 55 miljoonan euron - korvaukset ongelmakone Dash 8-Q400:n kanadalaiselta valmistajalta. Liikennöinti potkuriturpiinikoneilla aloitetaan uudelleen huomenna.

Yhtiö asetti koneet lentokieltoon viime kuussa sen jälkeen kun kaksi konetta oli joutunut tekemään hätälaskun laskutelineongelmien vuoksi. Myöhemmin selvisi, että kaikkien koneiden laskutelineissä oli ruostevaurioita.

SAS:n toimitusjohtaja Mats Jansson oli tänään vahvasti sitä mieltä, että valmistajayhtiö Bombardier on korvausvelvollinen SAS:lle aiheutuneista kustannuksista ja tulonmenetyksistä. Hän toivoi, että yhtiön turvallisuus ei ole saanut suurempaa kolhua.

- Asiakkailla on perusluottamus SAS:iin. Viimeaikaiset tapahtumat ovat voineet aiheuttaa pienen notkahduksen luottamuksessa, muttei mitään perustavaa laatua olevaa uudelleenarviointia yhtiöstä, hän arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme