Mainos
Mainos

SASille miljoonasakot

Skandinavian lentoyhtiö SAS myöntää Euroopan komission syytökset laittomasta kartellista tanskalaisen Maersk Airin kanssa.

Yhtiö ei aio valittaa komission määräämistä 39,4 miljoonan euron eli noin 234 miljoonan markan sakoista.

SASin hallituksen mukaan se ei tiennyt luvattomasta sopimuksesta tanskalaisyhtiön kanssa ennen tämän vuoden helmikuuta. Hallituksen mukaan yhtiön entisen toimitusjohtajan Jan Stenbergin toiminta asiassa ei ole ollut asianmukaista, koska hän ei ole tiedottanut sopimuksen etenemisestä kyllin hyvin.

Myös Network-johdon entinen päällikkö Karin Strömberg on osavastuussa kartellin rakentamisessa, hallitus totesi kannanotossaan.

SASin tanskalainen varapääjohtaja Vagn Sörensen erosi viime viikon perjantaina yhtiön palveluksesta kartellipaljastuksen takia. Hän sanoi tiistaina ottavansa tapahtuneesta täyden vastuun.

Euroopan komissio määräsi lentoyhtiöille sakot heinäkuussa. Maersk Airlines joutuu maksamaan 13 miljoonaa euroa eli noin 77 miljoonaa markkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme