Mainos
Mainos

Satama Interactiven johto syytteeseen tiedottamisrikoksesta

Satama Interactiven johdon epäillään syyllistyneen tulosvaroituksen viivästymiseen viisi vuotta sitten. Satama on kiistänyt syytteet.

It-yhtiö Satama Interactiven johto saa sittenkin syytteen tiedottamisrikoksesta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti uudessa syyteharkinnassa viedä asian oikeuteen, kertoo valtakunnansyyttäjänvirasto.

Epäilty tiedottamisrikos liittyy Satama Interactiven tulosvaroituksen viivästymiseen vuonna 2000. Syytteeseen on asetettu tuolloinen toimitusjohtaja sekä hallitus, ja myös yritykseltä vaaditaan yhteisösakkoa. Yhtiön pörssilistautumisen yhteydessä julkaistun tarjousesitteen osalta syyttäjä ei katsonut rikoksesta olevan näyttöä.

Rahoitustarkastus valitti tammikuussa aiemmasta syyttämättäjättämispäätöksestä. Asia tulee nyt käsiteltäväksi Helsingin käräjäoikeudessa.

Satama kiisti omassa tiedotteessaan syytteet ja toisti aiemman vakuutuksensa, että tiedottaminen "hoidettiin huolella". Yhtiö kertoi, että syytteen saaneista yhtiön hallituksen jäseniä ovat edelleen Ami Hasan, Harri Roschier ja Samu Mielonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme