Mainos
Mainos

Sateet haittaavat rapukauppaa

Sateiset säät ovat tehneet käynnissä olevalle rapukaudelle hallaa. Rapujen tarjonta on ainakin tähän asti ollut viime kautta huomattavasti heikompaa ja rapujen hinnat ovat korkealla.

Ravustuskausi on ollut käynnissä reilun kuukauden päivät. Vielä heinäkuussa odoteltiin normaalia parempaa rapukautta. Viileiden ja sateisten säiden vuoksi myöhään kuorensa vaihteneet ravut ovat pysyneet piiloissaan ja ravustajat ovat toisinaan nostaneet miltei tyhjiä mertoja. Viime vuotta niukempi rapujen saanti on nostanut hintoja.

Ravuille on kuitenkin riittänyt kysyntää. Ja kun kotimaisia jokirapuja ei ole ollut aina riittävästi tarjolla, ovat asiakkaille kelvanneet myös viljellyt täpläravut.

Ravustuskausi jatkuu aina lokakuun loppuun asti ja mikäli pakkasia ei ole luvassa ja järvet pysyvät auki myyjät uskovat että rapuja saadaan vielä syys-lokakuussa. Viime syksyn tasolle ei kuitenkaan ylletä.
(MTV3/Satu Vainio)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme