Mainos
Mainos

Säteilyturvakeskus: Olkiluodon kolmosyksikön rakentamista ei ole osattu johtaa

Tuoreen raportin mukaan suurimmat ongelmat liittyvät hankkeen hallinnassa erityisesti reaktorin rakennustöitä johtavaan Arevaan.

Alihankkijoiden työtä ei ole ohjattu riittävästi Olkiluodon ydinvoimalan kolmosyksikön työmaalla, moittii Säteilyturvakeskus (Stuk). Laitostoimittaja, ranskalaisen Arevan ja saksalaisen Siemensin yhteenliittymä, on valinnut hanketta toteuttamaan alihankkijoita, joilla ei ole aiempaa kokemusta ydinlaitosrakentamisesta.

- Näiden alihankkijoiden töitä ei ole ohjattu ja valvottu niin, että työt olisivat edenneet ongelmitta, arvioi Stuk tänään julkaistussa raportissa.

Raportin mukaan suurimmat ongelmat liittyvät hankkeen hallinnassa erityisesti reaktorin rakennustöitä johtavaan Arevaan, eivät turbiinitöistä vastaavaan Siemensiin. Kolmosyksikön tilaaja Teollisuuden Voima (TVO) arvioi eilen yksikön valmistumisen viivästyvän vuodella eli se voitaisiin ottaa kaupalliseen käyttöön viimeistään kesäkuussa 2010.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme