Mainos
Mainos

Savon Voima ei jaa vielä osinkoa

Savon Voima Oy:n yhtiökokous päätti yksimielisesti Kuopiossa tänään, ettei osinkoa jaeta vielä vuodelta 1997.

Osingonjaosta käytiin kokouksessa monivivahteinen keskustelu. Keskustelun todettiin olevan evästystä osingonmaksun valmistelulle jatkossa ja selkeä viesti omistajien tuotto-odotuksista. Savon Voiman hallitus on luonut valmiudet osingonmaksulle kuluvalta vuodelta. Savon Voima -konsernin liikevaihto oli viime vuonna 578 miljoonaa markkaa, missä oli kasvua 2,2 prosenttia. Käyttökate oli 131,2 miljoonaa markkaa ja rahoitustulos 36 miljoonaa. Rahoitustuloksessa oli kasvua edellisvuodesta 36,9 prosenttia. Konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt Pieksämäen Energia Oy ja Salmi Voima Oy.

Savon Voima oli julkisuudessa koko viime vuoden ajan, kun mm. ruotsalainen Vattenfall havitteli sitä omistukseensa. Vattenfall ei onnistunut aikeessaan, eikä myöskään fuusio Kuopion Energian kanssa toteutunut. Nyt omistajuutta pohtii yhtiön omistajakuntien työryhmä, joka tekee ehdotuksensa vappuun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme