Mainos
Mainos

Savon Voima paransi tulostaan

Savon Voiman liikevaihto laski tammi-huhtikuussa kolme prosenttia ja oli 226 miljoonaa markkaa. Liikevoitto oli kuitenkin 51 miljoonaa markkaa eli 12,8 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Liiketoiminnan kulut vähentyivät lähes kymmenen prosenttia. Merkittävin muutos oli sähkönhankintakulujen alentuminen, mikä johtui uudistetusta hankinnan rakenteesta. Tilikauden voitto katsauskaudelta oli 36 miljoonaa markkaa. Voitto lisääntyi 12,7 prosenttia.

Osakekohtainen tulos oli konsernissa 63,17 markkaa, kun se edellisvuonna oli vastaavana aikana 56,05 markkaa. Konsernin omavaraisuusaste kasvoi 64,2 prosenttiin ja maksuvalmius oli hyvä. Savon Voiman päämarkkina-alue on Keski- ja Pohjois-Savo. Savon Voima on maan kuudenneksi suurin energiayhtiö ja Kymppivoima Oy:n suurin osakkeenomistaja.

Englantilainen energiayhtiö Eastern Group on tulossa yhtiön vähemmistöosakkaaksi. Yhtiön kuntaomistajat päättävät syksyyn mennessä osakkeidensa myynnistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme