Mainos
Mainos

Savon Voiman omistajakunnat pohtivat uutta tilannetta

Savon Voima Oy:n omistajakunnat kokoontuvat tammikuun alussa Kuopioon pohtimaan, kuinka energiayhtiön omistajuuskysymyksessä edetään.

Kokous pidetään, koska Vattenfall Oy:n Savon Voimasta tekemä ostotarjous ei saavuttanut kuntien enemmistön tukea puolelleen. Fuusiomallin saavuttaman osake-enemmistön katsotaan jäävän niin niukaksi, että tilanne ajautuu umpikujaan tai palautuu alkutilanteeseen ilman "fuusiomallin sorvausta". Tavoitteena on mm. löytää ratkaisu, jolla suurimmat "myyntikunnat" Iisalmi, Kiuruvesi, Nilsiä ja Varkaus saataisiin fuusioratkaisun taakse.

Fuusiota kannattavilla kunnilla oli eilen illalla 50,63 prosenttia Savon Voiman osakkeista ja myyjäkunnilla 42,82 prosenttia. Viimeinen omistajakunta Pielavesi päättää asiasta 12. tammikuuta, mutta se ei muuta enää nykyisten kuntapäätösten lopputulosta. Vattenfall on kertonut seuraavansa päätösprosessin loppuun saakka tilanteen sekavuuden vuoksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme