Mainos

Selvittäjä: Talvivaaran omistajat olisivat hyvä rahanlähde brittisijoittajalle

Pörssiyhtiö Talvivaaran saneerausehdotuksessa kaavaillaan yhtiöön rahojansa menettäneille sijoittajille mahdollisuutta tehdä lisäsijoituksia.

Selvittäjä Pekka Jaatinen ihmettelee, miksi konkurssihakemusta ylipäätään odotettiin tilanteessa, joka on vakaampi eilen uutisoidun kaivostoimintakaupan myötä. 

Jaatisen mukaan konkurssi ei ole velkojien tai nykyomistajien etu. Hän myös uskoo, että omistajat olisivat valmiita tekemään lisäsijoituksia yhtiöön. 

Selvittäjän lasku satojatuhansia euroja

Pörssiyhtiö Talvivaaran selvittäjän Pekka Jaatisen mukaan yhtiö on pystynyt saneerausmenettelyn aikana selviytymään maksuistaan hyvin. 

– Yrityssaneeraus tässä kokoluokassa on varsin arvokasta. Se vaatii paljon työtä ja useita tekijöitä. Kassavirta on toiminut erinomaisesti koko menettelyn ajan ja yhtiö on kyennyt kaikki uudet vastuunsa maksamaan, myös selvittäjän palkkion. 

Kuinka paljon selvittäjän palkkio on tähän mennessä ollut? 

– Useita satojatuhansia euroja. En muista tarkkaa määrää, mutta sitä luokkaa se on. 

–  Meille on tullut usealta eri taholta viestiä, että halukkuutta tällaiseen on. On osakkeenomistajan etu olla mukana kaivostoiminnassa joko pienemmänkin osuuden omistajana tai jonkun muun järjestelyn kautta, Jaatinen toteaa. 

Ajatuksena on, että pörssiyhtiö pääsisi mukaan kaivostoimintaan hankkimalla merkittävän vähemmistöosuuden kaivostoimintaa harjoittavasta yhtiöstä.

Eilen kerrottiin, että tytäryhtiön konkurssipesä on myynyt kaivostoiminnan ehdollisella kaupalla brittiläiselle sijoitusyhtiölle. Käytännössä pörssiyhtiön tulevaisuus näyttää riippuvan neuvotteluista Audley Capitalin kanssa. 

Mihin Audley Capital tarvitsee pörssiyhtiötä? 

– Varmaan kaikki, jotka ovat tämänkokoisen kaivoshankkeen kanssa tekemisissä tarvitsevat useita eri tahoja, mistä voi saada rahoitusta. Olen vakuuttunut, että pörssiyhtiön osakaskunta on hyvä lisävarallisuuden lähde, kun kaivostoimintaa kehitetään eteenpäin, Jaatinen sanoo.

Velkojille selvittäjä ehdottaa joko velan vaihtamista osakkeisiin tai sen leikkaamista 99 prosenttia.

Velkojen osakevaihdon myötä nykyisten omistajien omistukset laimenisivat enimmillään 70 prosenttia. Omistajille kuitenkin aukeaisi mahdollisuus lyödä lisää rahaa yhtiöön ja vahvistaa asemiaan, kun yhtiö hakisi uutta rahoitusta esimerkiksi osakeannin kautta. 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot