Mainos
Mainos

Selvitys: Päästökauppa heikentää yritysten kilpailukykyä vain lievästi

Päästökauppa ja ilmastopolitiikan vaikutukset heikentävät yritysten kilpailukykyä korkeintaan lievästi, ilmenee Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) selvityksestä.

Selvityksessä arvioitiin useita kansainvälisiä tutkimuksia, joiden mukaan päästökauppa ei ole erityisemmin haitannut säädeltyjen yritysten kilpailukykyä verrattuna päästökaupan ulkopuolisiin yrityksiin. 

Saksassa, Ranskassa ja muissa EU-maissa tehtyjen tutkimusten mukaan päästökauppa ei ole vähentänyt yritysten työpanoksen kysyntää tai liikevaihtoa. 

Päästökaupan lievät kilpailukykyvaikutukset saattavat selvityksen mukaan johtua päästöoikeuksien matalasta hinnasta ja ilmaisjaosta tietyillä toimialoilla. Lisäksi vaikutuksia vähentää päästötavoitteiden löyhyys. 

VATT:n mukaan päästökaupan kustannukset kohoavat todennäköisesti, kun huutokauppa korvaa ilmaisjaon päästöoikeuksien jaossa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot