Mainos

Setecin vuosi oli tappiollinen

Yhtiön setelitoimitukset vähenivät verrattuna vuoden 2001 poikkeuksellisen suuriin toimituksiin ja sen keskeiset markkinat kehittyivät ennakoitua hitaammin.

Korttituotteet muodostivat valtaosan liikevaihdosta.

Setec-konsernin liikevaihto pieneni vuonna 2002 ja yhtiön tulos jäi tappiolle. Konsernin liikevaihto oli 50,7 miljoonaa euroa, mikä on 27 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2001. Konsernin liiketulos oli -3,9 miljoonaa euroa (7,9 milj. euroa).

Liikevaihtoa ja liiketulosta pienensivät ennen kaikkea vähentyneet setelitoimitukset verrattuna vuoden 2001 poikkeuksellisen suuriin setelitoimituksiin sekä Setecin keskeisten markkinoiden ennakoitua hitaampi kehitys. Seteleiden tuoma liikevaihto väheni lähes 16 miljoonaa euroa. Sähköisten ja visuaalisten henkilökorttien liikevaihto sen sijaan kasvoi kolme prosenttia.

Vuonna 2002 korttituotteet muodostivat 89 prosenttia kokonaisliikevaihdosta. Älykorttien osuus liikevaihdosta oli 40 prosenttia.

Setecin ulkomaisen liikevaihdon osuus kasvoi 50,4 prosenttiin (40 %). Vuonna 2002 seteleiden osuus Setecin liikevaihdosta oli enää runsaat viisi prosenttia, kun niiden osuus vuonna 2001 oli lähes 30 prosenttia.

Liiketoimintayksiköt heikkenivät

Liiketoimintayksiköiden tulokset heikkenivät. Viranomaisille ja suuryrityksille sähköisiä ja visuaalisia ID-tuotteita sekä turvapainotuotteita valmistavan Government & Corporate -liiketoimintayksikön liikevaihto oli 26,4 miljoonaa euroa (41,8 Me). Liiketulos oli -0,6 euroa (8,7 Me).

Teleoperaattoreille SIM-kortteja toimittavan Telecom & Media -liiketoimintayksikön liikevaihto oli 12,1 miljoonaa euroa (15,7 Me) ja liiketulos -3,4 miljoonaa euroa (-1,5 Me). Liikevaihtoa ja tulosta rasittivat IT- ja matkaviestintäalan heikentynyt taloudellinen tilanne sekä SIM-korttien ylitarjonta ja sen aiheuttama raju hintojen pudotus.

Pankeille maksukorttiratkaisuja toimittavan Banking & Retail -liiketoimintayksikön liikevaihto oli 12,2 miljoonaa euroa (12,3 Me). Yksikön liiketulos oli 0,1 miljoonaa euroa (0,7 milj. euroa). Yksikön liikevaihto pysyi edellisen vuoden tasolla pääasiassa siksi, että siirtyminen kansainvälisen EMV-standardin mukaisten pankki- ja luottokorttien käyttöön on viivästynyt pankkitoimialalla.

Konsernin rahoitusasema säilyi vakaana. Taseen loppusumma oli 26,2 miljoonaa euroa (35,1 Me).

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot