Mainos
Mainos

Shellin Ollila: Suomalaistuki arktisille energiavaroille välttämätöntä

Öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila pitää suomalaisyhtiöiden osallistumista arktisten alueiden hyödyntämiseen välttämättömänä.

– Suomalaiselle osaamiselle kylmissä ja vaikeissa olosuhteissa on selkeästi kysyntää. Alueita tullaan hyödyntämään, oli kyse sitten energiavaroista tai kauttakulkuliikenteestä. Kun Suomi on tässä osaamisessa selvästi parhaiden joukossa, meidän on hyödynnettävä se, Ollila vastasi Huomenta Suomi -ohjelmassa kysymykseen suomalaisten jäänmurtajien käytöstä.

Jorma Ollila sanoi Ylen aamu-tv:ssä, että suomalainen Greenpeace-aktivisti Sini Saarela pitäisi vapauttaa.

Ollila kuitenkin katsoo, että hänen on vaikea tehdä asialle mitään.

Saarela on tutkintavankeudessa Murmanskissa Venäjällä. Saarela ja 29 muuta ihmistä vangittiin heidän osoitettuaan mieltä Gazpromin öljynporausta vastaan Petshoranmerellä syyskuussa.

(MTV3 - STT)

Suomen valtion omistama Arctia Shipping toimii alihankkijana Shellille arktisilla alueilla, joiden hyödyntämiseen liittyy vakavia ympäristökysymyksiä.

Arktinen öljynporaus on ollut viime aikoina julkisessa keskustelussa Venäjällä vankeudessa pidettävien Greenpeacen aktivistien ja vihreiden Heidi Hautalan ministerieron vuoksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme