Mainos
Mainos

Siemens perui hakemuksen vientituesta Suomen ydinvoimalalle

Saksalainen Siemens-yhtiö on perunut hakemuksensa Saksan valtion vientituesta Suomeen rakennettavalle viidennelle ydinvoimalalle. Siemensin edustaja vahvisti sosiaalidemokraattien parlamenttiryhmän johtajan Franz Münteferingin aiemmin kertoman tiedon illalla.

Saksan hallituksessa SPD:n kanssa istuvat vihreät ovat vastustaneet ulkomaisten ydinvoimalahankkeiden tukemisesta samalla kun Saksassa on aloitettu ydinvoimasta luopuminen.

Ulkoministeri Joschka Fisher on lehtihaastatteluissa sanonut, että hän haluaisi estää valtion vientitakuiden myöntämisen Siemensille, koska yhtiö osallistuu Suomen viidennen ydinvoimalan rakentamiseen.

Siemensin ja ranskalaisen Framatomen yhteenliittymän mukaantulo Suomen viidennen ydinvoimalan rakentamiseen on ollut vielä viimeistä sinettiä vaille. Teollisuuden Voima TVO on sanonut aiemmin, että kaupallinen sopimus Framatomen ja Siemensin kanssa tehdään joulukuun lopulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme