Mainos
Mainos

Siemensin junia Venäjälle

Venäjän rautatieyhtiö RZD tilaa Siemensiltä 60 junaa, joiden huippunopeus on 300 kilometriä tunnissa. Junien on määrä kulkea pääasiassa Moskovan ja Pietarin sekä Pietarin ja Helsingin välisillä reiteillä.

Lisäksi on kaavailtu, että näitä junia tulisi myös muiden Venäjän kaupunkien kuten Omskin ja Novosibirskin sekä Moskovan ja Nizhny Novgorodin välille. Junat valmistetaan Venäjällä yhteistyössä venäläisten toimittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Ensimmäisen junan toimitus on suunniteltu tapahtuvan vuoden 2007 lopulla.

Siemens ja Venäjän rautatieyhtiö RZD allekirjoittivat tänään Hannoverissa sopimuksen suurnopeusjunien kehitystyöstä. Allekirjoitusta todistivat arvovaltaiset tahot eli presidentti Vladimir Putin ja liittokansleri Gerhard Schröder. Itse toimitussopimus on tarkoitus allekirjoittaa tämän vuoden kesällä, ja sen arvo on noin 1,5 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme