Mainos
Mainos

Sijoitusrahastot kasvavat, tuotto tasaantuu

Sijoitusrahastojen kasvu jatkui vauhdikkaana maaliskuussa. Nettomerkinnät lisääntyivät maalikuussa yli 4,5 miljardilla markalla eli samalla vauhdilla kuin tammi- ja helmikuussa. Lähes 80 miljardin markan rahastopääoma on jakaantunut yli puolelle miljoonalle omistajalle.

Suomeen sijoittavista osakerahastoista tuottoisin on ollut viimeisten 12 kuukauden aikana FIM Fenno. Yhdistelmärahastoissa kärkeä pitää OP-Pirkka ja vipurahastoissa Gyllenberg Momentum.

Rahastokatsaus 3/2000

Teknologiaosakkeiden arvostuksen heittelehtiminen on kuitenkin näkynyt sijoitusrahastojen tuotoissa. Rahastojen tuottoprosentit olivat viime kuussa yhä korkeita, mutta selvästi helmikuun tuottoja pienempiä. Erityisesti kansainvälisesti sijoittavien rahastojen tuottoprosentit ovat rauhoittuneet alkuvuoden ennätyksellisestä tasosta.

Kuukausitasolla sijoitus moneen osake- ja yhdistelmärahastoon toi viime kuussa tappiota. Toisaalta osakemarkkinoiden epävarmuus on parantanut korkorahastojen asemaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme