Mainos
Mainos

Sijoitustuotot rasittivat Varma-Sampoa

Osakekurssien lasku rasitti edelleen Varma-Sammon vakavaraisuutta. Laskusta huolimatta yhtiön vakavaraisuus on yhä kaksinkertainen vakavaraisuusrajaan nähden.

Tammi-kesäkuussa Suomen suurimman työeläkeyhtiön kokonaistulos oli 347 miljoonaa euroa tappiollinen, suunnilleen saman verran kuin vuosi sitten.

Varma-Sammon sijoitustoiminta tuotti tammi-kesäkuussa kymmenisen miljoonaa euroa tappiota. Osakkeista yhtiö kirjasi 314 miljoonan euron tappion. Joukkovelkakirjat taas tuottivat 208 miljoonaa voittoa ja kiinteistöt lähes 60 miljoonan voiton.

Vakavaraisuutta mittaava toimintapääoma oli kesäkuun lopussa 2452 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 3002 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Paavo Pitkänen korostaa osavuosikatsauksessa, että työeläkevarojen sijoittamista ja tuottoja tulee tarkastella pitkällä aikajänteellä.

-Markkinaheilahtelujen vaikutuksia tasaavat viisi vuotta sitten luodut vakavaraisuuspuskurit, jotka ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi. Kansainvälisesti vertaillen Suomen eläkejärjestelmän kestokyky on maan taloudellisen taantuman aikana osoittautunut hyväksi, Pitkänen toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme