Mainos
Mainos

Sikojen vienti Venäjälle pienentää kansallista tukea

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan sikojen vienti Venäjälle teurastettavaksi vähentää tilan kansallista tukea. Vienti vaikuttaa myös kotieläintilan kriteereihin ja saattaa pienentää luonnonhaittakorvauksen lisäosaa.

Ministeriön mukaan kansallisen tuen maksaminen edellyttää, että siat teurastetaan Elintarviketurvallisuusviraston hyväksymässä teurastamossa tai kunnan elintarvikeviranomaisen hyväksymässä pienteurastamossa. Tällaisia teurastamoja ei ole Venäjällä.

Siankasvattajat aikovat ryhtyä viemään eläviä sikoja teurastettavaksi Venäjälle. Syynä on sianlihan alhainen tuottajahinta.

Venäjällä siasta maksetaan huomattavasti parempaa hintaa, sanoo Finnish Meat -yrityksen toimitusjohtaja Mikael Jansson. Yrityksen on perustanut viisi pohjalaista sikatilaa. Eläimet on määrä kuljettaa teurastettavaksi joko Viipuriin tai Pietariin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme