Mainos
Mainos

Siljan matkustajamäärä laski

Silja Line säilytti viime vuonna markkinajohtajan aseman matkustajalauttaliikenteessä, vaikka yhtiön matkustajamäärä supistui kolme prosenttia vuotta aiemmasta. Silja kuljetti viime vuonna 5,7 miljoonaa matkustajaa

Siljan pääkilpailija Viking Line kuljetti viime vuonna 5,1 miljoonaa matkustajaa. Toimitusjohtaja Riitta Vermaksen mukaan Silja Linen viime vuoden kokonaismyynti oli ennakkotietojen mukaan 3,3 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin Silja Linen bruttolaskutus oli vajaat 3,4 miljardia markkaa ja liikevaihto 3,2 miljardia markkaa. Silja konsernin bruttolaskutus oli vuonna 1996 4,0 miljardia markkaa ja liikevaihto 3,8 miljardia markkaa.

Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä Siljan matkustajamäärä kasvoi 128 000 matkustajalla ja oli 4,4 miljoonaa matkustajaa. Ahvenanmaan liikenteen matkustajia Siljalla oli 0,1 miljoonaa ja muilla reiteillä 1,2 miljoonaa. -Muiden reittien matkustajamäärä väheni sadallatuhannella matkustajalla, koska Siljalla oli osan vuotta käytössä yksi alus vähemmän kuin edellisenä vuonna, totesi Vermas.

Viking Line kuljetti viime vuonna Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä 2,7 miljoonaa matkustajaa, Ahvenanmaan liikenteessä 1,1 miljoonaa matkustajaa ja muilla reiteillä 1,3 miljoonaa matkustajaa. Siljan ja Vikingin yhteenlaskettu matkustajamäärä oli viime vuonna siten 10,8 miljoonaa matkustajaa.


(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme