Mainos
Mainos

Sitra palkittiin Maailman talousfoorumissa kiertotaloustyöstä – Asiantuntija: "Globaali potentiaali on valtava"

Sveitsin Davosissa on parhaillaan käynnissä Maailman talousfoorumi (WEF), jossa Sitra palkittiin parhaana julkisen sektorin kiertotaloustoimijana. Huomenta Suomessa vierailleen Sitran edustajan mukaan kiertotaloudella voidaan saavuttaa parhaimmillaan jopa usean miljardin hyöty Suomen kansantalouteen.

Kiertotaloudella tarkoitetaan talouden mallia, jossa luonnonvaroja käytetään mahdollisimman kestävästi ja tehokkaasti. Perinteiset ympäristöystävälliset valinnat, kuten kierrättämien ja julkinen liikenne, ovat vain pieni osa kiertotaloutta.

– Kyse on laajemmasta talouden ajattelusta. Eli miten luonnonvaroja ylipäänsä saadaan paremmin hyödynnettyä ja tuotettua vähemmän hukkaa, Sitran kiertotalousasiantuntija Ernesto Hartikainen sanoo.

Sitran laskelmien mukaan kiertotalous voi kiihdyttää Suomen kansantaloutta jopa usealla miljardilla vuoteen 2030 mennessä. Euroopan unionin alueella potentiaalia voi olla lähes 200 miljardia.

– Jos Suomi on luomassa näitä ratkaisuja globaaleille markkinoille, siitä on valtavat hyödyt.

Esimerkiksi kiertotalouden liiketoimintamalleista Hartikainen nostaa uudet autojen yhteiskäyttö- ja vuokrauspalvelut. Autot ovat suuren osan ajasta paikallaan parkkipaikoilla ja uudet palvelut ovat saaneet ne paremmin liikkeelle, hyödyttämään useampia ihmisiä ja tuottamaan lisätuloja.

Katso videolta Hartikaisen koko haastattelu.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot