Mainos
Mainos

Siwa poistaa ruoan alennuskorin

Siwa -kauppaketju on päättänyt lopettaa vanhentuvien tuotteiden myynnin alennetulla hinnalla. Vanheneviksi, alennettuun hintaan myytäviksi elintarvikkeiksi päätyy koko tilauskannasta arviolta 0,5 - 1%.

Kenttäjohtaja Mikko Laisin mukaan tavoitteena on tehostaa tuotteiden tilaustoimintaa ensi kevääseen mennessä siten, että alekoria ei enää tarvita.

Mm. opiskelijat ja muut pienituloiset ostavat ylijäämää -50% hintaan, mutta Tradekan markkinatutkimuksen mukaan suurin osa valitsee normaalihintaisen ja tuoreemman version, vaikka vanheneva ale-versio olisi samasta tuotteesta tarjolla.

-Siwan kaikki myymälät liittyvät koulutusohjelmaan, jossa tarkastellaan mm. tilauskäytäntöä. Koulutuksen tavoite on että Siwat eivät tilaa yhtään ylimääräistä tavaraa joten hyllyissä on vain tuoretta tavaraa, Laisi toteaa.

Pienmyymälöiden kilpailu on kovaa. Laisin mukaan Siwan 550 myymälän tavoitteena on pienentää syntyviä jätekustannuksia. Samalla on tarkoitus pienentää henkilöstökuluja, sillä pakkausten käsittely maksaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme