Mainos
Mainos

Skandian toimitusjohtaja erosi

Ruotsalaisen henkiyhtiö Skandian toimitusjohtaja Lars-Eric Petersson on eronnut. Hän on jättänyt paikkansa myös Skandian hallituksessa. Skandian johto on ollut ankaran arvostelun kohteena, sillä yhtiön osakkeen hinta on laskenut rajusti. Viimeksi johto oli ankaran ryöpytyksen kohteena tiistaisessa yhtiökokouksessa.

Tappioiden lisäksi johtoa on syytetty muiden muassa kohtuuttomista eduista. Väliaikaisena toimitusjohtajana toimii Leif Victorin. Seuraajan etsintä aloitetaan välittömästi. Skandian hallituksen puheenjohtaja vaihtui jo yhtiökokouksessa, kun Lars Ramqvist jäi sivuun.

Skandialla on myös merkittäviä suomalaisomistajia. Uusin ja suurin niistä on rahoituskonserni Sampo, joka on polkaissut omistuksensa noin 7 prosenttiin viime syksyn jälkeen. Pohjola on Skandian omistajia vanhan yhteistyön peruina. Yhteistyö on haudattu, mutta nykyisillä hinnoilla finanssisijoitusta ei realisoida.

Myös Pohjalan yhteistyökumppaneilla eli työeläkeyhtiö Ilmarisella ja henkiyhtiö Suomella on tukeva siivu Skandian osakkeita. Skandia on yksi yhteispohjoismaisen vahinkovakuutusyhtiön Ifin omistajia. Ifin suurin omistaja on Sampo.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme