Mainos
Mainos

Skinnari: Pienyrityksiä autettava työllistämään

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouko Skinnari vaatii muutoksia arvonlisäverotukseen, jotta pienyritykset voisivat työllistää. Hänen mielestään yksi mahdollisuus olisi, että arvonlisäveroa alettaisiin maksaa vasta tuntuvasti suuremmasta liikevaihdosta kuin nykyisin. Nykyisin alarajana on 50 000 markan vuosiliikevaihto.

Skinnari ehdotti Lahdessa, että arvonlisäverotukseen tehtäviä muutoksia voitaisiin lisäksi kohdistaa nimenomaan palvelualoille.
-Hotelli- ja ravintolaelinkeino on raskaasti verotettu. Näiden alojen arvonlisäveron alentaminen auttaisi mm. matkailua. Myös parturi- ja kampaamoalan arvonlisäveron alentamista tulisi harkita, hän sanoi.

Skinnari vaati myös pienyritysten paperisodan vähentämistä. Verottajan pitäisi antaa pienyrityksille mahdollisuus maksaa vero- ja sosiaalimaksurästejään. Lisäksi konkurssiin menneitä yrityksiä pitäisi harkiten päästää erilaisten tukitoimien piiriin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme