Mainos
Mainos

SKV: Asuntojen hinnat nousevat edelleen

Asuntojen hinnat jatkavat nousuaan kasvukeskuksissa, mutta muuttotappiosta kärsivillä paikkakunnilla hinnat saattavat jopa laskea. Tärkein asuntokauppaa vauhdittava tekijä on historiallisen alhainen korkotaso.

Suomen SKV Oy:n tekemän asuntojen hintabarometrin mukaan asuntojen hinnat nousevat tämän vuoden lopulla 2-3 prosenttia ja nousutahti jatkuu samansuuruisena ensi vuoden alkupuolella.

Barometrin mukaan asuntokauppojen lukumäärät pysyvät suunnilleen nykytasolla.

Asuntojen tarjontaan ei ole nähtävissä vuoden sisällä merkittävää lisäystä, joten hintojen nousu seuraa markkinoiden liikkeitä.

Nyt tehdyn barometrin mukaan asuntomarkkinoiden kaksijakoisuus on vakiintunut. Pääkaupunkiseudun ja muiden kasvukeskuksien asuntojen hinnat nousevat ja muualla asuntojen hinnat pysyvät suunnilleen ennallaan. Joidenkin muuttotappiosta kärsivien paikkakuntien hintataso saattaa myös laskea.

SKV:n barometri ennusti tammikuussa maltillista, hieman inflaatiota nopeampaa asuntojen hintojen nousua. Tilastokeskuksen julkaisemien toisen vuosineljänneksen ennakkotietojen mukaan koko maan kaikkien asuntojen nimelliset hinnat ovat nousseet 5,3 prosenttia.

Barometrin tiedot perustuvat SKV:n noin 630 kiinteistönvälittäjän ja isännöitsijän hintanäkemyksiin 80 eri paikkakunnalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme