Mainos
Mainos

SOK hakee toimilupaa talletuspankille

Merkittävin syy talletuspankin toimiluvan hakemiselle ovat viimeaikaiset muutokset luottolaitoslaissa sekä osuuskuntalaissa, kertoo SOK:n pääjohtaja Kari Neilimo.

SOK on ilmoittanut hakevansa toimilupaa talletuspankin perustamiseksi. Pankin tehtävänä on kehittää ja hoitaa S-ryhmän asiakasomistajien rahoituspalveluita.

Pääjohtaja Kari Neilimon mukaan taustalla ovat muutokset luottolaitoslaissa ja osuuskuntalaissa. Lopullinen päätös talletuspankin perustamisesta tehdään SOK:n hallintoneuvostossa helmikuussa.

S-ryhmä kertoi pitkään hautuneista pankkiaikeistaan syyskuussa. Syynä oli se, että lainmuutos on viemässä osuuskaupoilta rajoittamattoman oikeuden säästötilien pitoon.

Vuoden 2008 keväällä osuuskaupat voivat ottaa korkeintaan 6000 euron sijoituksia yhdeltä henkilöltä. Vuonna 2013 tileille on tulossa 3000 euron yläraja.

- Pankki ei ole itsetarkoitus mutta edellytys, jos aiomme laajentaa rahoituspalveluja, sanoi SOK:n johtaja Jukka Salminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme