Mainos
Mainos

Solidiumin toimitusjohtajalle potkut

Valtion sijoitussalkkua hoitavan Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen jättää tehtävänsä tammikuun lopulla.   

Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas sanoo STT:lle, että toimitusjohtajan vaihto nousi esille, kun Solidium sai uuden hallituksen ja uuden strategian valmistelu aloitettiin.

– Silloin katsottiin, että on hyvin luonnollinen piste vaihtaa kahdeksan vuoden jälkeen veturia. 

Järvinen, 54, on ollut Solidiumin toimitusjohtajana sen perustamisesta, vuodesta 2009 asti.  

Sailas sanoo, että tarkoitus on hakea Solidiumille uutta roolia ja tarkentaa strategiaa.

– Tämä on tapahtunut, ei korupuheissa vaan oikeasti yhteisymmärryksessä. Järvinen sanoi itse, että jos vaihtoa halutaan, niin nyt on sen aika.

Uuden strategian valmisteluun tulee nyt tauko siihen asti, kunnes uusi toimitusjohtaja on nimitetty.

Rekrytointi alkaa heti

Järvinen jatkaa Solidiumin palveluksessa heinäkuun loppuun asti, mutta toimii loppukauden yhtiön neuvonantajana. Uuden toimitusjohtajan etsintä alkaa heti.

Sailaksen mukaan tehtävään haetaan henkilöä, jolla on kokemusta yritysjohdosta, finanssi- tai teollisuusalan kokemusta sekä kokemusta hallitustyöstä.  

– Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky ajatella strategisesti.

Sailaksen mukaan Solidium jatkaa tehtäväänsä aktiivisena omistajana kansallisesti merkittävissä suomalaisyhtiöissä.   

– Valtio on Kari Järvisen kaudella omaksunut onnistuneesti uuden tavan hoitaa omistuksiaan pörssiyhtiöissä. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää Kari Järvistä hänen ansiokkaasta panoksestaan Solidiumin eteen vuosien varrella, Sailas sanoi.  

Solidium on vähemmistöomistajana kahdessatoista pörssiyhtiössä. Yhtiön sijoitusten markkina-arvo on noin 7,3 miljardia euroa. Salkussa on sekä kannattavia ja hyviä osinkotuottoja antavia yhtiöitä että yrityssaneerauksessa olevaa kaivosyhtiö Talvivaaraa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme