Mainos
Mainos

Sonera ja Telia ostavat yli puolet Liettuan teleyhtiöstä

Suomen Soneran ja Ruotsin Telian muodostama konsortio Amber Teleholding on voittanut tarjouskilvan Liettuan valtion teleyhtiön Lithuanian Telecomin osake-enemmistöstä. Kyseessä on Liettuan tähän asti suurin yksityistämishanke. Sonera ja Telian kilpailijana oli tanskalainen Tele Danmark. Liettuan hallitus ilmoitti keskiviikkona, että Amber Teleholding ostaa 60 prosenttia liettualaisyhtiön osakkeista 510 miljoonan dollarin (2,8 miljardin markan) hintaan.

Lisäksi konsortio sitoutuu sijoittamaan Lithuanian Telecomiin 221 miljoonaa dollaria (1,2 miljardia markkaa) kahden vuoden aikana. Liettuan valtio saa myös 40 miljoonaa dollaria osinkoina ja 50 miljoonaa dollaria, jos yhtiö saavuttaa tietyt voittotavoitteet kolmen seuraavan vuoden aikana. Kumpikin ryhmä tarjosi osakepotista aluksi 400 miljoonaa dollaria. Liettualaiset virkamiehet arvioivat sen arvoksi 600 miljoonaa dollaria.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme