Mainos
Mainos

Sonera myi osuutensa Elisasta

TeliaSoneran mukaan kauppahinta on 25 miljoonaa euroa.

Teleoperaattori TeliaSonera kertoo myyneensä kaikki omistamansa Elisan osakkeet. TeliaSoneralla oli suomalaisen kilpailijansa osakkeita muiden muassa yrityskauppojen jäljiltä.

TeliaSoneran sijoittajasuhteista vastaava johtaja Martti Yrjö-Koskinen korostaa, että kilpailijan osakkeet eivät olleet TeliaSoneralle strateginen sijoitus ja myynnille haettiin vain sopivaa aikaa.

TeliaSoneralla oli 1,5 miljoonaa Elisan osaketta. Se oli 0,9 prosenttia Elisan osakkeista. Kauppahinta oli 25 miljoonaa euroa. Sonera kirjaa kaupasta 19,5 miljoonan euron myyntivoiton.

Osan nyt myydyistä osakkeista TeliaSonera sai ostaessaan länsisuomalaisen lankaoperaattorin Aurian. Aurialla oli alun perin Saunalahden osakkeita. Ne muutettiin Elisan osakkeiksi, kun Elisa osti Saunalahden. TeliaSoneralla oli itselläänkin Saunalahden osakkeita, jotka nekin muutettiin Elisan Saunalahti-hankinnan myötä Elisan osakkeiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme