Mainos
Mainos

Soneran hallinto menossa remonttiin

Soneran hallintoa aiotaan remontoida perusteellisesti. Hallintoneuvostonkin tulevaisuus on epävarma.

Valtio saattaa ajaa läpi suurremontin Soneran hallinnossa. Ensi keskiviikkona kokoontuva yhtiökokous vaihtanee useita hallituksen jäseniä. Hallintoneuvosto voidaan kokouksessa lakkauttaa kokonaan.

Talvi on ollut Soneralle ankaraa aikaa. Uutta ryhtiä yhtiölle ollaan nyt hakemassa hallintoa remontoimalla. Keskiviikon yhtiökokouksessa vaakalaudalla on mm. hallintoneuvoston tulevaisuus. Osakas Pertti Lounesto on esittänyt sen lakkauttamista, joten asiasta äänestetään. Tuon äänestyksen ratkaisee pääomistajan eli valtion kanta. Sitä ei ole vieläkään muodostettu.

Halu sekavuutta luoneen elimen lakkauttamiseen on kova, sillä nykyisellään sen arvioidaan jopa vaikeuttavan tärkeitä fuusioneuvotteluja. Muutoksia on tulossa myös hallitukseen. Jatkamassa on todennäköisesti puheenjohtaja Markku Talonen.

Liisa Jorosen halukkuutta jatkaa ei ole kysytty, Jussi Länsiöltä on kysytty, mutta hän kertoo vastauksensa vasta keskusteltuaan johtamansa Hartwallin hallituksen kanssa.

Professori Reijo Sulosen paikan on arvioitu olevan vaakalaudalla. Liikenne- ja viestintäministeriö ei kommentoi edes oman edustajansa jatkoa. Henkilöstöllä on nyt hallituksessa kaksi edustajaa. Molemmat myöntävät, että muutoksesta nykytilanteeseen on käyty keskusteluja.

Suunnitteillaoleva remontti nykyaikaistaisi kerralla posti- ja telelaitoksen aikaisen hallintomallin. Siihen saattaa kuitenkin viime metreillä kohdistua poliittisia paineita ja mikäli uudistukset jäävät niistä johtuen tekemättä, saattaa sekavuus Soneran ympärillä edelleen jatkua ja yksityistämismiljardit jäädä ansaitsematta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme