Mainos
Mainos

Soneran yksityistämistä valmistellaan

Hallitus on päättänyt aloittaa teleyhtiö Soneran yksityistämisen pörssien epävarmuudesta huolimatta. Myyntiin tulee viidennes Soneran osakkeista. Valtion arvioidaan keräävän osakemyynnillä rahaa noin kuusi miljardia markkaa.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt jatkaa Soneran yksityistämisvalmisteluja. Asiaa käsiteltiin ministerivaliokunnan kokouksessa aamupäivällä. Liikenneministeriö vahvisti, että Soneran osakkeista myydään noin 20 prosenttia markkinatilanteen mukaisesti. Koti- ja ulkomaisille institutionaalisille sijoittajille sekä suomalaisille vähittäissijoittajille suunnatun osakemyynnin ehdot on liikenneministeriön mukaan tarkoitus julkistaa ensi viikolla. Ministeriön mukaan sijoittajien palaute Sonerasta on ollut myönteistä ja teleala on pitänyt hyvin pintansa osakemarkkinoiden myllerryksessä.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme