Mainos
Mainos

Sonyn tuorein tietomurto kohdistui toiseen palveluun

Sony on tarkentanut tietoja uudesta tietomurrosta. Tuorein murto koskee Sony Online Entertainmentia, johon Playstation tai Playstationin pelaajat eivät liity.

SOE on internetissä pelattavien PC-moninpelien tarjoaja.

– Tämän murron kautta on mennyt 8 400 eurooppalaisen luottokorttien tiedot. Suomen osalta luku on 80 eli niin moni suomalainen on antanyt luottokorttitietonsa palveluun, kertoo Riina Hagman Sonya Suomessa markkinoivasta Nordisk Filmistä.

Hagman painottaa, että alle 10 prosenttia eurooppalaisista korteista on ollut enää toiminnassa. Hakkerit ovat siis saaneet vanhentuneita tietoja.

Tähän mennessä Sony ei ole havainnut minkäänlaisia väärinkäytöksiä pankkitoiminnassa kummankaan tietomurron jälkeen.

– Silti ihmisiä kehotetaan tarkkailemaan omia tilitapahtumiaan ja olemaan varuillaan mahdollisten ulkopuolisten kyselyjen osalta korttien numeroista tai muista henkilökohtaisista tiedoista, Hagman sanoo.

Hagmanin mukaan Sony ei kysy kenenkään käyttäjän mitään tietoja.

Sitten kun kummatkin palvelut, Playstation Network ja SOE, ovat jälleen toiminnassa tulee kaikkien käyttäjien vaihtaa kirjautuessaan salasanansa. Palvelu tulee vaatimaan sen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme