Mainos
Mainos

Sopu arvonlisävero-alesta syntyi

EU:n valtiovarainministerit ovat päässeet Turussa sopuun palvelujen arvonlisäveron alennuskokeilusta. Rajoitetun kokeilun toivotaan lisäävän työpaikkoja.

Kokousta vetänyt Sauli Niinistö piti sopuun pääsyä tärkeänä, koska se hyvä signaali tulevia laajempia verokeskusteluja ajatellen. Mukaan kokeiluun otetaan pienet korjauspalvelut, yksityistalouksien korjaus-, siivous- ja kodinhoitopalvelut sekä parturi- ja kampaamopalvelut. Niinistön mukaan myöhemmin voidaan vielä keskustella muista esillä olleista aloista.

Jäsenmaat voivat hakea oikeutta alentaa veroa korkeintaan kolmella kokeilualalla. Niinistö on toivonut, ettei Suomessa lähdettäisi kokeiluun vaan voimavarat keskitettäisiin palkkojen tuloveron kevennyksiin. Suomessa alhaisin arvonlisäverokanta on 8 prosenttia. Enimmillään Suomi perii 22 prosentin veroa. Monien EU-maiden valtiovarainministerit ovat vastustaneet kokeilua, koska he ovat pelänneet sen rapauttavan veropohjaa ja vaikeuttavan valtiontalouden hoitoa. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme